Acné

Acné

Acné is een veelvoorkomende huidaandoening die, in tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, op elke leeftijd voor kan komen.

Ons lichaam produceert talg (huidsmeer) om de huid soepel te houden. Bij acné is er sprake van een overproductie van talg: het raakt verstopt in de huid, waardoor een mee-eter ontstaat. Talgklieren bevinden zich verspreid over de gehele huid. Plaatsen waar zich de meeste talgklieren bevinden, hebben de grootste kans op verstoppingen en acné tot gevolg. Puistjes, mee-eters en/of oneffenheden vormen het beeld bij deze aandoening.

Acné kan ontstaan door (combinatie van) factoren:

  • Overproductie van talg
  • Verdikte hoornlaag: talgklieren raken verstopt
  • Verstoorde hormoonbalans
  • Toename Propionibacterium Acnes: bacterie die van nature in de huid aanwezig is

 

BEHANDELING VAN UW KLACHT

REINIGING: schoonmaken van de huid op oppervlakkig & dieper niveau. Puistjes en mee-eters worden verwijderd. Hiervoor gebruiken we producten van Louis Widmer.

ZO MEDICAL REINIGING: intensieve reiniging van de huid waarbij de huid oppervlakkig én diep schoongemaakt worden. Puistjes en mee-eters worden verwijderd.

Praktijk- en thuisproducten bevatten o.a. salicylzuur (2%) en benzoylperoxide (10%). Salicylzuur reduceert de talgproductie en regelmatig gebruik heeft een exfoliërende werking. Benzoylperoxide pakt de bacterie aan die acné veroorzaakt en helpt deze onder controle te brengen. Hierdoor vermindert de acne snel en worden toekomstige acne-uitbraken tegen gegaan. Puistjes en mee-eters worden verwijderd.

AHA / FRUITZUUR: door het toepassen van fruitzuren op de huid vindt er een dieptereiniging plaats. De fruitzuren dringen diep in de huid door, waardoor afschilfering van dode huidcellen plaats vindt. Fruitzuurbehandelingen kunnen zowel thuis als in de praktijk toegepast worden. Speciaal voor thuisgebruik hebben we de AHA 10%-crème die de patiënt veilig en zonder risico kan gebruiken. In de praktijk worden hogere doseringen gebruikt, namelijk 50% en 70%. Uitsluitend huidtherapeuten en (huid)artsen mogen met deze hoge percentages behandelen. De huid dient voorbereid te worden met een veilige 10%AHA-crème voor thuisgebruik.


MICRODERMABRASIE
:

oppervlakkige peeling epidermis (opperhuid). De gehele laag met dode huidcellen wordt verwijderd.

diepe peeling epidermis: tot op de dermis (lederhuid). In deze huidlaag bevinden zich levende huidcellen.

diepe peeling epidermis: tot in de dermis

MEDISCH: Microdermabrasie en AHA 50%: deze combinatie van behandelingen voeren wij vooral uit als er sprake is van diepe littekens ten gevolge van acné. Het resultaat van de behandeling is te vergelijken met die van een chemische peeling. Ook de directe. We behalen met deze medische combinatie fenomenale resultaten.

Dermapen – Lokale Behandeling: littekens

Littekens worden soepeler, minder zichtbaar en kleurverbetering treedt op. Deze methode kan worden toegepast bij diverse soorten littekens, maar ook op storende rimpels die lokaal ontstaan zijn. Denk eens aan de groefjes in de bovenlip, fronsrimpel wenkbrauwen of die kraaienpootjes.

Dermapen – Microneedling

Door middel van minuscule naaldjes worden kleine ‘kanaaltjes’ in de huid gemaakt tot in de dermis (lederhuid, 2 huidlaag). Collageen wordt gestimuleerd en er worden nieuwe verbindingen gemaakt tussen elastine en collageen vezels. Door de kanalen kunnen rijke werkzame stoffen die op de huid worden aangebracht dieper in de huid worden opgenomen. Littekens worden soepeler, minder zichtbaar en kleurverbetering treedt op. Deze methode kan worden toegepast bij diverse soorten littekens, huidveroudering (verslapping, rimpels, oneffenheden).

Het thuisgebruik van een dermaroller ondersteunt de behandelingen, bevordert collageenstimulatie en zorgt voor verbeterde productpenetratie. Deze rollers zijn in de praktijk verkrijgbaar in de maten:

0.3 mm
0.5 mm: semi-medische rollerHeeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.