Artrose

Artrose

Artrose is een reumatische aandoeningimage waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruitgaat en dunner en zachter wordt. Dit proces kan in alle gewrichten optreden. Maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals nek, onderrug, knieën, heupen, duim, vingers en grote teen.
Voor artrose is geen genezing mogelijk. U moet er letterlijk mee ‘leren leven’. De fysiotherapeuten van Zorgplaza kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Procedure
Wanneer u bij de fysiotherapeut komt, wordt bekeken wat u op dit moment kunt en wat de knelpunten zijn. Na dit intakegesprek wordt een aantal testen afgenomen om de gezondheid in kaart te brengen. Aan de hand van deze gegevens wordt het beleid bepaald. Elke drie maanden wordt u opnieuw getest, om het verloop van uw aandoening in kaart te brengen.
De therapie zal erop gericht zijn om u te leren om tijdens uw dagelijkse activiteiten op een goede manier met de pijn en de stijfheid om te gaan. Samen met de fysiotherapeut ontdekt u wat uw lichaam aankan.
Fysiotherapie Zorgplaza biedt diverse beweegmogelijkheden aan.

Oefentherapie
We bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut in de oefenzaal te trainen. Fysiotherapie Zorgplaza heeft diverse oefenmogelijkheden:
• Individuele oefentherapie (halfuur)
• Oefentherapie met andere mensen met reuma en artrose (een uur)
o Groep waarbij bewogen wordt op muziek
o Groep waarin de mobiliteit van uw gewrichten geoefend wordt
o Groep waarin u kunt fitnessen in de oefenzaal

Hydrotherapie
U heeft ook de mogelijkheid om in een groep in verwarmd water te oefenen. Dit vindt plaats bij zwembad Saunafit in Waalwijk. Deze oefeningen zijn gericht op het onderhouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten..
De hydrotherapie kan in combinatie met de oefentherapie gevolgd worden of als op zich staande behandeling. Dit is afhankelijk van uw gezondheidstoestand.

Indien u meer informatie wilt of een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met de praktijk.Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.