Bechterew

Bechterew

Is bij u een reumatische aandoening geconstateerd? 
 Mogelijk heeft u hierdoor problemen, zoals vermoeidheid, pijn, stijfheid of spierkrachtverlies. Wellicht kan Fysiotherapie Zorgplaza dan wat voor u betekenen. Bij veel reumatische aandoeningen is namelijk aangetoond dat oefentherapie een gezondheidsbevorderend effect heeft.
Aan u wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan speciale therapie voor reumatische aandoeningen onder deskundige leiding van geschoolde reumafysiotherapeuten.
Ook in de meest zeldzame reumatische aandoeningen zijn zij geschoold. Met de reumatologen uit de ziekenhuizen in Tilburg en Breda wordt goed contact gehouden.

Procedure
Wanneer u bij de fysiotherapeut komt, wordt bekeken wat u op dit moment kunt en wat de knelpunten zijn. Na dit intakegesprek wordt een aantal testen afgenomen om de gezondheid in kaart te brengen. Aan de hand van deze gegevens wordt het beleid bepaald. Elke drie maanden wordt u opnieuw getest, om het verloop van de reuma in kaart te brengen.
De therapie heeft als doel dat u zo lang mogelijk, met zo min mogelijk moeite, kunt bewegen in uw dagelijks leven.  Fysiotherapie Zorgplaza biedt diverse beweegmogelijkheden aan.

Oefentherapie
We bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut in de oefenzaal te trainen. U kunt kiezen uit diverse oefenmogelijkheden:
• Individuele oefentherapie (halfuur)
• Oefentherapie met andere mensen met reuma (een uur)
o Groep waarin u een circuittraining krijgt, HET nieuwste op het gebied van oefentherapie bij mensen met reuma!
o Groep waarbij bewogen wordt op muziek
o Groep waarin de mobiliteit van uw gewrichten geoefend wordt
o Groep waarin u kunt fitnessen in de oefenzaal
o Groep voor mensen met Bechterew waarin oefeningen uitgevoerd worden, die e mobiliteit en spierkracht van de romp verbeteren.

Hydrotherapie
U heeft ook de mogelijkheid om in een
groep in verwarmd water te oefenen. Dit vindt plaats bij zwembad Saunafit in Waalwijk. Deze oefeningen zijn gericht op het onderhouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten..
De hydrotherapie kan in combinatie met de oefentherapie gevolgd worden of als op zich staande behandeling. Dit is afhankelijk van uw gezondheidstoestand.

Indien u meer informatie wilt of een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met de praktijk.Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.