COPD

COPD

COPD is een verzamelnaam voor imageonder meer de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Het is een ongeneeslijke ziekte met ernstige benauwdheid als belangrijkste kenmerk.
Bij iemand met COPD zitten de longen vol met kleine ontstekingen, die blijvende schade veroorzaken. Het is helaas niet te genezen. Als u COPD heeft, heeft u daardoor vaak adem tekort. Bijvoorbeeld bij het traplopen, werken of aankleden.

Bij Fysiotherapie Zorgplaza wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan speciale therapie voor COPD onder deskundige leiding van geschoolde longfysiotherapeuten. Zij kunnen u helpen om uw problemen te verminderen en beter met de COPD om te gaan.
Zij onderhouden goede contacten met de longartsen en longverpleegkundigen uit de ziekenhuizen in Tilburg en het revalidatiecentrum Revant in Breda.

Procedure
Wanneer u bij de fysiotherapeut komt, wordt bekeken wat u op dit moment kunt en wat de knelpunten zijn. Na dit intakegesprek wordt een aantal testen afgenomen om de gezondheid in kaart te brengen. Aan de hand van deze gegevens wordt het beleid bepaald. Elke drie tot zes maanden wordt u opnieuw getest, om het verloop van de COPD in kaart te brengen.
De therapie heeft als doel dat u zo lang mogelijk, met zo min mogelijk moeite, kunt bewegen in uw dagelijks leven.
Fysiotherapie Zorgplaza biedt u de mogelijkheid om onder begeleiding van een gespecialiseerde longfysiotherapeut in de oefenzaal te trainen. U kunt kiezen uit diverse oefenmogelijkheden:
• Individuele oefentherapie (halfuur)
• Oefentherapie met andere mensen met COPD (een uur)
Tijdens de trainingen wordt goed gelet op het gebruik van de juiste ademhalingstechniek. Daarbij worden de ademhalings- en hoesttechnieken regelmatig geoefend.

Indien u meer informatie wilt of een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met de praktijk.Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.