Couperose

Couperose

Wanneer de wanden van de haarvaatjes in het gelaat verzwakt raken kunnen ze zichtbaar worden. Deze vaatjes noemen we ook wel teleangiëctastieën. Wanneer dit een groter, vaak aaneengesloten, netwerk wordt noemen we dit couperose.

ROSACEA

Rosacea is een chronische aandoening van de huid waarbij roodheid, ontstekingen en bultjes kenmerkend zijn. Het wordt daardoor weleens verward met acné vulgaris. In veel gevallen is ook couperose een van de symptomen van rosacea.

Het ontstaan van couperose en/of rosacea is niet wetenschappelijk bewezen. Het is wel bekend dat externe factoren zoals; cosmetica, zon, voeding, hormoonschommelingen en/of medicijngebruik couperose en rosacea kunnen verergeren.

 

BEHANDELING VAN UW KLACHT

ZO Medical: met de producten van ZO Medical en ZO Skin Health wordt de huid geactiveerd om zichzelf te herstellen en te vernieuwen. Hierdoor nemen de symptomen af of zelfs geheel verdwijnen.

IPL: De apparatuur geeft een lichtbundel af aan de huid die op een bepaalde golflengte werkt. De golflengte geeft aan op welke diepte in de huid behandeld wordt en welke cellen worden behandeld. In dit geval de bloedcellen. Het licht wat tijdens het flitsen afgegeven wordt, wordt in huid omgezet tot warmte waardoor de haarvaatjes vernietigd worden en niet meer zichtbaar zijn.

Lycogel: Lycogel is de eerste ademde, kleurcorrigerende camouflagecreme op basis van silliconen. Het herstel van de huid wordt bevorderd, de gevoelige huid gekalmeerd terwijl de rode huid en vaatjes worden gecamoufleerd.Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.