Heupprothese

Heupprothese

Als een heupgewricht ernstig is versleten kan de orthopeed besluiten om een knieprothese te plaatsen. De fysiotherapie kan u zowel voor als na de operatie ondersteunen.
Voor de operatie: Een gewricht wordt altijd ondersteund door de omliggende spieren. Indien de spieren rondom het heupgewricht voor de operatie optimaal zijn versterkt, zullen deze spieren ook na de operatie sterker zijn. Hierdoor zal herstellen makkelijker en sneller gaan.

Ook kunnen wij u voor de operatie leren om met krukken te lopen. U doet er dus verstandig aan om al voor de operatie contact met ons op te nemen.

Na de operatie: nadat u geopereerd bent zal u in de meeste gevallen doorverwezen worden naar een fysiotherapeut. Wij zullen u helpen om op een verantwoorde manier te werken aan uw herstel. Dit doen we door middel van specifieke oefeningen voor het gewricht en de omliggende spieren. Wij leren u ook om weer op de juiste manier te lopen met de krukken en zonder de krukken als u het gewricht weer volledig mag gaan belasten.Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.