De werkwijze van een diëtist

Brenda Frunt

Brenda Frunt

Tijdens mijn opleiding CIOS Sport & Bewegen is mijn interesse op het gebied van voeding gewekt.
Nadat ik het CIOS had afgerond, ben ik dan ook de opleiding Voeding & Diëtetiek gaan studeren.
De specialisatie sportdiëtetiek was voor mij een logisch vervolg.
Na afronding van deze opleiding heb ik mijn eigen praktijk opgezet,
genaamd Diëtistenpraktijk Brenda Frunt, met locaties in Berlicum en Waalwijk.

 

Vanwege de groeiende vraag naar diëtetiek wilde ik mijn praktijk graag uitbreiden, wat heeft geleid tot de voedingsacademie. de voedingsacademie kent nu locaties in Berlicum, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Berkel-Enschot en Waalwijk.
Als diëtist binnen de voedingsacademie geef ik professioneel advies op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. De nadruk wordt gelegd op een combinatie van voeding, beweging, ontspanning en leefstijl. Daarnaast maak ik als sportdiëtist een op maat gemaakt voedingsplan, afgestemd op de trainingen en de leefstijl van (top)sporters.

Diëtiste met specialisatie in (top)sportdiëtetiek
06 – 45 300 399

Monique

informatie volgt

Hoe gaat een diëtist te werk?
In het eerste consult geeft u aan wat de reden van uw bezoek aan de diëtist is. In dit eerste gesprek wordt uitvoerig besproken wat uw eet- en leefgewoonten zijn, zodat er zoveel mogelijk rekening kan worden gehouden met uw persoonlijke omstandigheden en wensen. U krijgt geen standaardlijstjes mee met wat u allemaal zou mogen eten, maar samen kijken we naar hoe we de voeding op uw omstandigheden aan kunnen passen.

 

Het 1e consult duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Vergeet voor het 1e consult niet uw verwijsbrief van de huisarts en uw legitimatiebewijs mee te nemen.

 

Vervolgconsulten
Het tweede consult neem circa 30 minuten in beslag. Hierin en in vervolgconsulten worden de ervaringen met het opvolgen van het dieet- of voedingsadvies besproken en waar u eventueel tegen aan loopt. Bijvoorbeeld lichaamsbeweging, eten op feestjes/vakantie, de maaltijdbereiding of de juiste producten in de supermarkt kiezen. Zo nodig passen we het opgestelde advies aan.

 

De rest van de vervolgconsulten duren ook maximaal een half uur. Dit is afhankelijk van de aard van het probleem, de voortgang van de behandeling en de mate waarin u begeleid wilt worden.

 

Afhankelijk van het dieet- of voedingsadvies, zal het aantal vervolgconsulten variëren. Bij een advies voor ‘gewone’ gezonde voeding zult u misschien maar een keer willen of hoeven komen, terwijl iemand anders met bijvoorbeeld overgewicht gedurende een paar maanden begeleid moet worden.
Het aantal consulten hangt ook af van de mate waarin u deze begeleiding wenst.

 

Ons uitgangspunt is dat het advies niet iets tijdelijks is, maar dat u een voedingspatroon/leefstijl ontwikkelt waar u zich prettiger bij voelt.

Brenda Frunt

Brenda Frunt

Tijdens mijn opleiding CIOS Sport & Bewegen is mijn interesse op het gebied van voeding gewekt.
Nadat ik het CIOS had afgerond, ben ik dan ook de opleiding Voeding & Diëtetiek gaan studeren.
De specialisatie sportdiëtetiek was voor mij een logisch vervolg.
Na afronding van deze opleiding heb ik mijn eigen praktijk opgezet,
genaamd Diëtistenpraktijk Brenda Frunt, met locaties in Berlicum en Waalwijk.

 

Vanwege de groeiende vraag naar diëtetiek wilde ik mijn praktijk graag uitbreiden, wat heeft geleid tot de voedingsacademie. de voedingsacademie kent nu locaties in Berlicum, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Berkel-Enschot en Waalwijk.
Als diëtist binnen de voedingsacademie geef ik professioneel advies op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. De nadruk wordt gelegd op een combinatie van voeding, beweging, ontspanning en leefstijl. Daarnaast maak ik als sportdiëtist een op maat gemaakt voedingsplan, afgestemd op de trainingen en de leefstijl van (top)sporters.

Diëtiste met specialisatie in (top)sportdiëtetiek
06 – 45 300 399

Monique

informatie volgt
Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.