DV Skin Rejuvenation

Jessy Wolfs

Jessy Wolfs

In 2002 heb ik mijn Atheneum diploma behaald in Tilburg waarna ik op de opleiding Huidtherapie op de Hogeschool Utrecht ben gestart. Tijdens mijn derde studiejaar ben ik tevens een opleiding tot schoonheidsspecialiste gaan volgen, waarvan ik in 2005 mijn diploma behaald heb. Sinds 2006 ben ik afgestudeerd Huidtherapeute.
Mijn interesse ging als klein kind al uit naar de huid. Toen trok de schoonheidsverzorging mij vooral. Huidtherapie is echter anders: ik behandel mensen met een zieke en/of beschadigde huid… hier heb ik te maken met huidklachten die mensen kunnen beperken in hun dagelijks leven.

 

Wat mij erg trekt in mijn vak is dat ik mensen van hun klachten af kan helpen, in veel gevallen onzekerheid kan wegnemen. Fantastisch is dat! Toch wilde ik ook mensen in de watten kunnen leggen als ze daar behoefte aan hebben. In de Huidtherapie hebben we vaak te maken met bv. oncologiepatiënten, die natuurlijk een lang ziekenhuistraject hebben ondergaan. Hoe fijn zou het zijn als ik ze, naast de oedeemtherapie/littekentherapie, ook eens een lekkere ontspannende gezichtsbehandeling kan geven als zij daar behoefte aan hebben. Voor deze patiënten is het vaak een drempel om weer naar een andere salon te gaan. Denk alleen maar eens aan het afzetten van een pruik. Dat doen ze dan toch liever bij iemand die ze al kennen. Ik vond dit een ideale combinatie om men van de klachten af te helpen én een stukje te helpen ontspannen.
Na het behalen van mijn bachelor Huidtherapie ben ik mijn eigen praktijk gestart binnen Zorgplaza Waalwijk. Een hele goede stap. De praktijk wordt druk bezocht en ik mag samenwerken met hele fijne collega’s waarmee een mooie samenwerking tot stand is gekomen op verschillende vlakken. Daarnaast worden vanuit dermatologen in het Tweesteden Ziekenhuis Waalwijk regelmatig patiënten doorverwezen naar ons.
In mijn praktijk doe ik erg gevarieerd werk: acnétherapie, oedeemtherapie, behandeling van overbeharing, aanmeten van kousen. Deze afwisseling maakt mijn werk zo leuk!
Door mijn passie voor het vak en opkomende gezinsuitbreiding, zal er in 2014 ook in Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) een tweede locatie geopend worden. Deze praktijk is gevestigd aan huis, maar ook vanuit die praktijk zal samenwerking plaatsvinden met zorgverleners uit de omgeving.

Huidtherapeut
0416-672064

Josje Kerkvliet

Josje Kervliet

Na het afronden van mijn vmbo-opleiding heb ik de opleiding gevolgd tot schoonheidsspecialiste. Al snel was het duidelijk dat ik huidproblemen wilde behandelen ipv alleen mensen in de watten leggen. In een tussenjaar heb ik de opleiding ondernemer/manager detailhandel gevolgd, waarna ik ben doorgestroomd naar de studie ‘Huidtherapie’ aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds 9 juni 2010 ben ik afgestudeerd.

 

De persoonlijke benadering bij DermaVision naar patiënten toe en de uitgebreide behandelmogelijkheden spreken mij erg aan. Er is geen standaard behandeling voor een bepaalde aandoening. Iedere patiënt gaat ook anders om met zijn/haar aandoening. Door diverse therapieën en een benadering waarbij iedere patiënt zich prettig voelt te combineren, kan er op korte termijn resultaat geboekt worden. Dit is ook mijn drijfveer, niets geeft mij zoveel voldoening in mijn werk als het resultaat dat een patiënt weer goed kan functioneren in het dagelijks leven of weer met opgeheven hoofd de wereld in durft te stappen zonder schaamtegevoelens over hun huid!

 

Met name de combinatie en afwisseling van de cosmedische en medische behandelingen, maar ook de verschillende doelgroepen vind ik erg leuk.

Huidtherapeut
0416-672064

Chanta Schouten

Huidtherapeut
0416-672064

Huidverbetering
Vanaf het 30e levensjaar begint de huidveroudering in werking te treden. Dit wil zeggen dat talgklieren minder talg gaan produceren waardoor de huid droger wordt. Talg is een vettige, lichaamseigen stof en wordt immers geproduceerd om onze huid soepel te houden.
Belangrijk is om uw huid te geven wat deze nodig heeft. Bij het aanschaffen van huidverzorgingsproducten dient u dus rekening te houden met uw huidtype: een vette huid vraagt namelijk weer om andere voedingsstoffen dan een extreem droge huid!
Skin Rejuvenation is een verzamelnaam van verschillende behandelingen die er zorg voor dragen om de huidkwaliteit diep van binnen te verbeteren. Hierbij kunnen klachten worden behandeld als grove poriën, fijne lijntjes en de verouderde huid.

 

Serieuzer wordt het wanneer cosmedische klachten het dagelijks leven gaan beïnvloeden. Dit wordt vaak gezien bij patiënten met littekens na acné, pigmentvlekken door jarenlange blootstelling aan UV-straling of een doffe uitstraling van de huid door medicijngebruik of roken. Deze klachten kunnen een enorme impact hebben op het leven; onzekerheid en schaamte kunnen de patiënt belemmeren in hun dagelijks leven. Soms zelfs isolatie of psychische klachten tot gevolg.

 

Hebt u één van bovenstaande klachten óf wilt u ze juist voorkomen? Dan bent u bij DermaVision aan het juiste adres.
Het bereiken van een goede conditie van uw huid, bestaat uit twee onderdelen:

 

 • Intensieve behandeling in de praktijk, welke hieronder beschreven staan.
 • Thuisgebruik van intensief verzorgende producten ter ondersteuning van de behandeling. Tijdens het eerste bezoek in de praktijk wordt een thuisbehandeling op maat samengesteld

 

DermaVision biedt een scala aan behandelingen die op zichzelf staan, maar ook vaak in combinatie toegepast worden ter verbetering van het resultaat.

 

 

 • MTS-dermaroller

 

De letters MTS staan voor Microneedle Therapy System. Door middel van minuscule naaldjes worden kleine ‘kanaaltjes’ in de huid gemaakt tot in de dermis (lederhuid). Collageen wordt gestimuleerd en er worden nieuwe verbindingen gemaakt tussen elastine en collageen vezels. Door de kanalen kunnen rijke werkzame stoffen die op de huid worden aangebracht dieper in de huid worden opgenomen. Littekens worden soepeler, minder zichtbaar en kleurverbetering treedt op. Deze methode kan worden toegepast bij diverse soorten littekens, huidveroudering (verslapping, rimpels, oeneffenheden).
De behandeling van de jonge huid kan vroegtijdige huidveroudering voorkomen.
In de praktijk wordt gebruik gemaakt van dermarollers van 1mm en 2mm. Deze behandelingen geven een diepe ‘boost’ aan de huid.
Het thuisgebruik van de dermaroller ondersteunt de behandelingen, bevordert collageenstimulatie en zorgt voor verbeterde productpenetratie. Deze rollers zijn verkrijgbaar in de maten:
* 0.2 mm
* 0.3 mm
* 0.5 mm

 

 • Medische microdermabrasie

 

Zandstralen van de huid. Het is een mechanische peeling, waarbij de huid onder vacuüm wordt behandeld met een continu, fijne stroom van microkristallen. De epidermis (opperhuid) wordt hierdoor (deels) verwijderd. De dieptewerking is goed te controleren, waardoor de behandeling volkomen veilig is.
Microdermabrasie zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidconditie. Specifiek betekent dit dat dode huidcellen worden verwijderd, doorbloeding verbeterd en de aanmaak van collageenvezels gestimuleerd. Huidverzorgingsproducten worden hierdoor beter opgenomen door de huid.
Met professionele en krachtige apparatuur kan de huidtherapeut nauwkeurig en gecontroleerd peelen tot op ieder huidniveau:
* oppervlakkige peeling epidermis (opperhuid). De gehele laag met dode huicellen wordt verwijderd.
* diepe peeling epidermis: tot op de dermis (lederhuid). In deze huidlaag bevinden zich levende huidcellen.
* diepe peeling epidermis: tot in de dermis.

 

 • Glycolzuurpeelings

 

Deze hebben hetzelfde doel als de microdermabrasie, het doel wordt echter op een andere manier bereikt. Glycolzuren dringen diep in de huid door, waardoor afschilfering van dode huidcellen plaats vindt.De basaalcellenlaag wordt gestimuleerd zich te vernieuwen. Door deze stimulatie worden gezonde, littekenloze cellen naar het huidoppervlak gestuurd. In de praktijk worden hoge doseringen glycozuur gebruikt, namelijk 50% en 70%. Uitsluitend huidtherapeuten en (huid)artsen mogen met deze hoge percentages behandelen.

 

 • Intense Pulsed Light (IPL)

 

Door middel van licht dat met specifieke golflengten op de juiste plaats in de huid wordt gebracht, kunnen verschillende problemen verholpen worden. Denk hierbij aan couperose, beenvaatjes en pigmentvlekken.

 

Behandelfrequentie
De behandelingen worden veelal uitgevoerd in kuurverband, afhankelijk van het soort behandeling. Dat wil zeggen dat patiënten 1x per week in de praktijk komen voor behandeling. Ook het aantal behandelingen is afhankelijk van het behandelplan. Tijdens de anamnese wordt een behandelplan op maat opgesteld.

 

Luxe Huidverzorging, even lekker ontspannen

 

Ook de ‘gezonde’ huid schreeuwt om aandacht!
Invloeden van buitenaf zorgen ervoor dat de conditie van de huid verandert. In de winter kan afwisseling van warmte naar koude ervoor zorgen dat de huid droog en trekkerig aanvoelt. Daarnaast kan ons gestresste leventje ervoor zorgen dat uw huid niet lekker meer aanvoelt.
Tijdens een ontspannende gezichtsbehandeling, waarbij u zo’n anderhalf uur lang in de watten wordt gelegd, worden uitsluitend producten toegepast waar uw huidtype om vraagt. Daardoor ziet uw huid er goed verzorgd en stralend uit. Een behandeling op maat dus!

 

Wat kunt u verwachten?

 

 • reiniging huid
 • peeling
 • meëeters verwijderen
 • wenkbrauwen epileren
 • gelaat- en decolleté massage
 • gelaatsmasker
 • crème

 

U kunt ervoor kiezen om één of meerdere van onderstaande ‘losse’ behandelingen in de behandeling te verwerken.
Naast de behandeling krijgt u deskundig advies met betrekking tot een goede thuisverzorging van uw huid.

 

Losse behandelingen:

 

 • wimpers verven
 • wenkbrauwen verven
 • wenkbrauwen epileren

Jessy Wolfs

Jessy Wolfs

In 2002 heb ik mijn Atheneum diploma behaald in Tilburg waarna ik op de opleiding Huidtherapie op de Hogeschool Utrecht ben gestart. Tijdens mijn derde studiejaar ben ik tevens een opleiding tot schoonheidsspecialiste gaan volgen, waarvan ik in 2005 mijn diploma behaald heb. Sinds 2006 ben ik afgestudeerd Huidtherapeute.
Mijn interesse ging als klein kind al uit naar de huid. Toen trok de schoonheidsverzorging mij vooral. Huidtherapie is echter anders: ik behandel mensen met een zieke en/of beschadigde huid… hier heb ik te maken met huidklachten die mensen kunnen beperken in hun dagelijks leven.

 

Wat mij erg trekt in mijn vak is dat ik mensen van hun klachten af kan helpen, in veel gevallen onzekerheid kan wegnemen. Fantastisch is dat! Toch wilde ik ook mensen in de watten kunnen leggen als ze daar behoefte aan hebben. In de Huidtherapie hebben we vaak te maken met bv. oncologiepatiënten, die natuurlijk een lang ziekenhuistraject hebben ondergaan. Hoe fijn zou het zijn als ik ze, naast de oedeemtherapie/littekentherapie, ook eens een lekkere ontspannende gezichtsbehandeling kan geven als zij daar behoefte aan hebben. Voor deze patiënten is het vaak een drempel om weer naar een andere salon te gaan. Denk alleen maar eens aan het afzetten van een pruik. Dat doen ze dan toch liever bij iemand die ze al kennen. Ik vond dit een ideale combinatie om men van de klachten af te helpen én een stukje te helpen ontspannen.
Na het behalen van mijn bachelor Huidtherapie ben ik mijn eigen praktijk gestart binnen Zorgplaza Waalwijk. Een hele goede stap. De praktijk wordt druk bezocht en ik mag samenwerken met hele fijne collega’s waarmee een mooie samenwerking tot stand is gekomen op verschillende vlakken. Daarnaast worden vanuit dermatologen in het Tweesteden Ziekenhuis Waalwijk regelmatig patiënten doorverwezen naar ons.
In mijn praktijk doe ik erg gevarieerd werk: acnétherapie, oedeemtherapie, behandeling van overbeharing, aanmeten van kousen. Deze afwisseling maakt mijn werk zo leuk!
Door mijn passie voor het vak en opkomende gezinsuitbreiding, zal er in 2014 ook in Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) een tweede locatie geopend worden. Deze praktijk is gevestigd aan huis, maar ook vanuit die praktijk zal samenwerking plaatsvinden met zorgverleners uit de omgeving.

Huidtherapeut
0416-672064

Josje Kerkvliet

Josje Kervliet

Na het afronden van mijn vmbo-opleiding heb ik de opleiding gevolgd tot schoonheidsspecialiste. Al snel was het duidelijk dat ik huidproblemen wilde behandelen ipv alleen mensen in de watten leggen. In een tussenjaar heb ik de opleiding ondernemer/manager detailhandel gevolgd, waarna ik ben doorgestroomd naar de studie ‘Huidtherapie’ aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds 9 juni 2010 ben ik afgestudeerd.

 

De persoonlijke benadering bij DermaVision naar patiënten toe en de uitgebreide behandelmogelijkheden spreken mij erg aan. Er is geen standaard behandeling voor een bepaalde aandoening. Iedere patiënt gaat ook anders om met zijn/haar aandoening. Door diverse therapieën en een benadering waarbij iedere patiënt zich prettig voelt te combineren, kan er op korte termijn resultaat geboekt worden. Dit is ook mijn drijfveer, niets geeft mij zoveel voldoening in mijn werk als het resultaat dat een patiënt weer goed kan functioneren in het dagelijks leven of weer met opgeheven hoofd de wereld in durft te stappen zonder schaamtegevoelens over hun huid!

 

Met name de combinatie en afwisseling van de cosmedische en medische behandelingen, maar ook de verschillende doelgroepen vind ik erg leuk.

Huidtherapeut
0416-672064

Chanta Schouten

Huidtherapeut
0416-672064

Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.