Pro- en orthesen

Yvette Brok

informatie volgt

Barbara Samyn

informatie volgt

Maya Mols

informatie volgt

Barbara Samyn  Orthopedisch Adviseur Pro & Orthesen, staat elke donderdagochtend in de even weken tussen 08.30 en 12.30 uur voor u klaar. Bel voor een vrijblijvende afspraak met Livit Klantenservice: 088 – 245 2000.

 

 

Wat zijn orthesen en prothesen?

 

Een orthese is een hulpmiddel die een lichaamsdeel ondersteunt. Denk hierbij aan diverse soorten spalken en braces die gewrichten ondersteunen zoals polsbraces, kniebraces, vingerspalkjes, maar ook korsetten, halskragen, breukbanden en (redressie)helmen behoren tot deze categorie.

 

Een orthese corrigeert, beschermt of ontlast een gewricht, waardoor u weer beter kunt functioneren.Een prothese is een hulpmiddel die een lichaamsdeel vervangt. Denk aan een kunstbeen of -arm bij amputaties.

 

 

Wat doet een orthopedisch adviseur Pro- en orthesen?

 

Een orthopedisch adviseur helpt u bij de keuze van het beste hulpmiddel. Daarbij wordt  ook rekening gehouden met uw mogelijkheden en wensen, om zo tot de best passende oplossing voor u te komen.

 

Werkwijze?

 

U kan een afspraak maken indien u een verwijzing van de arts hebt gekregen voor een orthese, maar u kan ook vrijblijvend een afspraak maken voor advies of als u zelf een brace wil aanschaffen.

 

Afhankelijk van de vraagstelling of (pijn)klachten wordt in een eerste afspraak besproken wat voor u de beste oplossing biedt.  Vaak wordt dan ook gelijk het hulpmiddel  aangemeten.Dat kan zijn door middel van (omvangs)maten, gips of cast. Alle details met betrekking tot uitvoering, werking, vergoeding, kleur,e.d. wordt ook samen met u besproken. Nu wordt ook een vervolgafspraak gemaakt voor het passen of afleveren van het hulpmiddel.

 

De levertijd is afhankelijk van het soort hulpmiddel en van het feit als  het  een standaard maat (confectie) is of als het maatwerk betreft.Voor het verdere verloop worden naar behoefte controle afspraken gemaakt om de voorziening te evalueren.

 

 

Verwijzing en vergoedingen.

 

De meeste orthesen en prothesen worden vergoed op voorschrift van een medisch specialist. De huisarts mag ook herhalingsrecepten voorschrijven. Soms volstaat een verwijzing van de huisarts ook bij een eerste verstrekking, maar dit is afhankelijk van waar u verzekerd bent. De orthopedisch adviseur zal dit met u bespreken tijdens het eerste comsult.

 

Er zijn ook bepaalde hulpmiddelen die niet (altijd) vergoed worden door de ziektekostenverzekering, Dit zal met u besproken worden tijdens de intake of u kan hiervoor uw zorgpolis raadplegen.

Yvette Brok

informatie volgt

Barbara Samyn

informatie volgt

Maya Mols

informatie volgt
Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.