Steunzolen

Yvette Brok

informatie volgt

Barbara Samyn

informatie volgt

Maya Mols

informatie volgt

Maya Mols Voetkundig Adviseur Steunzolen is u elke woensdag tussen 09.00 en 17.00 uur graag van dienst. Bel voor een vrijblijvende afspraak met Livit Klantenservice: 088 – 245 2000.

 

Wat zijn steunzolen?

Voeten hebben veel te verduren. Vaak merken we dat pas zodra ze pijn gaan doen. Steunzolen worden ook wel inlays genoemd. Door middel van ondersteuning, ontlasting of correctie, vormen ze een goede basis tegen voet- knie of rugklachten.

 

Wat doet een voetkundig adviseur steunzolen?

Aan de hand van een voetscan en/of voetafdruk kijken wij hoe uw klachten kunnen verminderen. De opbouw van uw steunzolen wordt nauwkeurig afgestemd op uw voeten. Na twee weken kunt u uw steunzolen ophalen en leggen we uit hoe u ze het best kunt gebruiken voor een optimaal resultaat.

 

Gratis Voetscan

Vast onderdeel van onze behandeling in Zorgplaza Waalwijk is een gratis voetscan. Met behulp van een RS-voetscan in 3D brengen wij de stand van uw voet, de druk en uw looppatroon in kaart. Dit is vanzelfsprekend niet bedoeld ter vervanging van een diagnose van uw arts, maar geeft wel een heel duidelijk beeld van waar uw eventuele klachten vandaan komen en hoe we die kunnen verlichten of zelfs verhelpen. Bovendien helpt een vroegtijdige signalering en behandeling ernstigere klachten voorkomen.

 

Op grond van de uitslag van de voetscan kunnen wij u gericht adviseren over steunzolen of wordt u aangeraden een vervolgafspraak te maken bij een van onze orthopedische schoenmakers voor het aanmeten van:

 

  • OVAC = Orthopedische voorziening aan confectie schoenen; b.v. een hak/zoolverhoging en/of afwikkeling
  • Semi-orthopedische schoenen
  • Orthopedische schoenen

 

Verwijzing en vergoeding

Voor een vrijblijvend advies en/of gratis voetscan zijn geen kosten verbonden. Voor eventueel laten aanmeten van steunzolen is in de meeste gevallen geen verwijzing van huisarts noodzakelijk.

 

De steunzolen vallen niet onder de basisverzekering dus u hebt ook niet te maken met een verrekening van uw eigen risico. Indien u aanvullend verzekerd bent is er een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk. De kosten variëren tussen de 120 en 165 euro; afhankelijk van leeftijd en keuze steunzolen.

Yvette Brok

informatie volgt

Barbara Samyn

informatie volgt

Maya Mols

informatie volgt
Heeft u een vraag? Of wilt u ons mailen of bellen? Ga dan naar onze contactpagina voor alle informatie.